Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • na słono

  • < 30 PLN

  • 4 duże, twarde, mięsiste pomidory
  • 30-40 dag koziej rolady
  • 2 garście orzechów włoskich
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • pół szklanki dużych suszonych żurawin
  • łyżka posiekanego świeżego tymianku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4 duże, twarde, mięsiste pomidory
  • 30-40 dag koziej rolady
  • 2 garście orzechów włoskich
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • pół szklanki dużych suszonych żurawin
  • łyżka posiekanego świeżego tymianku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

1.Przygotować pomidory: odciąć wierzchy, wydrążyć miąższ ze środka, ustawić otworem do dołu, aby odsączyć sok.
2.Orzechy chwilę prażyć na suchej patelni, po czym posiekać niezbyt drobno, żurawiny także przesiekać ostrym nożem.
3.Roladę kozią pokruszyć widelcem, dodać siekany szczypiorek, orzechy i żurawiny oraz tymianek i oliwę, wymieszać nadzienie.
4.Pomidory wytrzeć w środku kuchennym papierowym ręcznikiem, w każdy włożyć po porcji  nadzienia, przykryć   odciętym wierzchem.
5.Pomidory owinąć folią aluminiową i na ogrodowym grillu  zapiekać  5 - 7 minut.
Można  także zapiec je pod grillem w domowym piekarniku.

Najnowsze komentarze