Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Pomidory sparz w całości, najlepiej razem z szypułką. Następnie zdejmij z nich skórkę, tak aby pozostała szypułka. Odetnij kapelusz; pomidora i przy pomocy łyżki oraz małego nożyka wydrąż środek. Przygotuj bulion warzywny. Odmierz równą objętość kaszy i bulionu np. za pomocą dwóch takich samych naczyń. Bulion zagotuj, zalej kaszę, przykryj folią aluminiową i ostaw na 3-4 minuty.

Posiekaj miętę, a paprykę pokrój w kostkę i podsmaż. Do kaszy dodaj oliwę z oliwek, posiekaną miętę, podsmażoną paprykę oraz sok z cytryny. Ewentualnie dopraw pieprzem do smaku. Całość wymieszaj z serem feta i faszeruj pomidory, które następnie przykryj odkrojonym wcześniej kapeluszem; z pomidora. Wstaw do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piecz przez ok.10 minut. Możesz również podawać na zimno z dodatkiem Sosu sałatkowego Zioła ogrodowe. Pomidory sparz w całości, najlepiej razem z szypułką. Następnie zdejmij z nich skórkę, tak aby pozostała szypułka. Odetnij "kapelusz" pomidora i przy pomocy łyżki oraz małego nożyka wydrąż środek. Przygotuj bulion warzywny. Odmierz równą objętość kaszy i bulionu np. za pomocą dwóch takich samych naczyń. Bulion zagotuj, zalej kaszę, przykryj folią aluminiową i ostaw na 3-4 minuty. Posiekaj miętę, a paprykę pokrój w kostkę i podsmaż. Do kaszy dodaj oliwę z oliwek, posiekaną miętę, podsmażoną paprykę oraz sok z cytryny. Ewentualnie dopraw pieprzem do smaku. Całość wymieszaj z serem feta i faszeruj pomidory, które następnie przykryj odkrojonym wcześniej „kapeluszem" z pomidora. Wstaw do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piecz przez ok.10 minut.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: