Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • na słono

  • < 30 PLN

  • 6 dużych twardych pomidorów
  • 3 łyżki masła
  • 25 dag pieczarek
  • mała cebula
  • 2 łyżki tartej bułki
  • pół szklanki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • łyżka posiekanej zielonej pietruszki
  • sól, pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 6 dużych twardych pomidorów
  • 3 łyżki masła
  • 25 dag pieczarek
  • mała cebula
  • 2 łyżki tartej bułki
  • pół szklanki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • łyżka posiekanej zielonej pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1.Pomidory umyć, ściąć czubki, wydrążyć  łyżeczką miąższ ze środka, oprószyć solą i pieprzem.
2.Pieczarki  i cebulę  posiekać. Rozgrzać w garnku półtorej łyżki masła i wrzucić grzyby z cebulą oraz sól, pieprz i siekaną  zieloną  pietruszkę. Udusić.
3.Farszem napełnić wydrążone pomidory, posypać tartą bułką wymieszaną ze startym serem, skropić stopionym  pozostałym masłem, ułożyć w żaroodpornym naczyniu i zapiekać w nagrzanym do 190 °C piekarniku około 10 minut.
Podawać na gorąco.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: