Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Pomidory nadziewane podgrzybkami

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • 8 średnich dojrzałych pomidorów,
  • ok. pół kg podgrzybków (lub borowików),
  • pęczek  dymki,
  • 4 łyżki masła,
  • sól, pieprz,
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki,
  • szklanka startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • 3 łyżki oleju

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 8 średnich dojrzałych pomidorów,
  • ok. pół kg podgrzybków (lub borowików),
  • pęczek  dymki,
  • 4 łyżki masła,
  • sól, pieprz,
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki,
  • szklanka startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • 3 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Przygotować pomidory: odciąć wierzchy, wydrążyć  miąższ i pokroić  w kostkę. Grzyby oczyścić, pokroić w plasterki. Dymkę posiekać razem ze szczypiorkiem. Na połowie masła podsmażyć grzyby z cebulą, doprawić  solą  i pieprzem, na koniec dodać posiekane części pomidorów i jeszcze chwilę  razem dusić. Napełnić  grzybami wydrążone pomidory, do wnętrza każdego pomidora  wsypać po trochu startego sera, nakryć pomidory ściętą  uprzednio czapeczką. Wstawić do formy wysmarowanej resztą masła. Nagrzać piekarnik do temperatury 170 st. C i zapiekać około 20 minut.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: