Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Umytego kalafiora podzielić na różyczki i polać wrzątkiem (zblanszować),  włożyć do garnka z wodą dodać masło, sól i cukier. Gotować przez 8 minut i odcedzić.
2.Obrane cebule pokroić  w piórka i poddusić na oliwie.
3.Pomidory polać wrzątkiem i obrać ze skórki. Pokroić w plastry.
4.Żaroodporne naczynie posmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką. Ułożyć na dnie podduszoną cebulę, posypać posiekanym tymiankiem, solą czosnkową. Teraz układać plastry pomidorów i różyczki podgotowanego kalafiora. Doprawić solą do smaku i posypać grubo startym serem.
5.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C i piec 20 minut.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Emmentaler

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: