Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Pomidorowa przekąska z bryndzą

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • < 50PLN

  • 6 średnich dojrzałych, ale jędrnych pomidorów,

Na nadzienie:
  • 2 łyżki stołowe posiekanych marynowanych grzybów,
  • mały zielony ogórek,
  • puszka groszku konserwowego
  • łyżka śmietany 12-proc.,
  • 4 łyżki posiekanego szczypiorku,
  • pieprz do smaku
  • bryndzaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąŻyczymy smacznego!

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 6 średnich dojrzałych, ale jędrnych pomidorów,

Na nadzienie:
  • 2 łyżki stołowe posiekanych marynowanych grzybów,
  • mały zielony ogórek,
  • puszka groszku konserwowego
  • łyżka śmietany 12-proc.,
  • 4 łyżki posiekanego szczypiorku,
  • pieprz do smaku
  • bryndzaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąŻyczymy smacznego!

Sposób przygotowania:

Pomidory umyć, pościnać czubki, wnętrza wydrążyć łyżeczką. Miąższ włożyć do miseczki. Dokładnie rozetrzeć bryndzę z odłożonym miąższem pomidorów oraz śmietaną. Osączyć z zalewy groszek, ogórka pokroić w drobną kostkę i dodać do utartej bryndzy razem z siekanym szczypiorkiem i posiekanymi grzybami. Wymieszać masę, doprawić pieprzem i jeśli to konieczne także solą. Napełnić pomidory masą, nakryć ściętymi czubkami. Ustawić na półmisku, można przybrać zieloną sałatą lub małymi pomidorkami koktajlowymi.

Najnowsze komentarze