Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Pomarańczowy camembert

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 1 krążek sera camembertSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon Brie z oliwkamiValbon Brie z oliwkamiValbon Camembert z paprykąValbon Camembert z paprykąValbon BrieValbon BrieŻyczymy smacznego!,
  • 2 pomarańcze,
  • 2 jajka,
  • pół szklanki tartej bułki,
  • 1 łyżeczka papryki w proszku,
  • 1 łyżka majonezu,
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki,
  • olej rzepakowy

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 krążek sera camembertSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon Brie z oliwkamiValbon Brie z oliwkamiValbon Camembert z paprykąValbon Camembert z paprykąValbon BrieValbon BrieŻyczymy smacznego!,
  • 2 pomarańcze,
  • 2 jajka,
  • pół szklanki tartej bułki,
  • 1 łyżeczka papryki w proszku,
  • 1 łyżka majonezu,
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki,
  • olej rzepakowy

Sposób przygotowania:

Pokroić camembert na osiem trójkątów. Zanurzać w rozbełtanych jajkach i obtaczać w tartej bułce. Smażyć na oleju 2 – 3 minuty. Osączać na papierowym ręczniku. Posypać papryką w proszku i drobno posiekaną zieloną pietruszką. Ułożyć na półmisku. Obrać umyte pomarańcze, podzielić na cząstki a skórkę pokroić w cienkie paski. Włożyć cząstki pomarańczy do słoika z majonezem i potrząsać nim jak barman koktajlem. Wyłożyć na środek półmiska z serem i ozdobić paseczkami skórki pomarańczowej.

Najnowsze komentarze