Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

  • 4 szklanki jasnego piwa,
  • szczypta cynamonu (według smaku!),
  • 1 kajzerka,
  • 1 szklanka śmietanki,
  • 3 żółtka,
  • 3 łyżeczki cukru, szczypta soli.

Jako dodatek:



Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4 szklanki jasnego piwa,
  • szczypta cynamonu (według smaku!),
  • 1 kajzerka,
  • 1 szklanka śmietanki,
  • 3 żółtka,
  • 3 łyżeczki cukru, szczypta soli.

Jako dodatek:



Sposób przygotowania:

1. Śmietanę wymieszać z żółtkami, cukrem oraz solą.

2. Zagotować piwo z pokruszoną na drobne okruchy bułką i gorące wlewać, mieszając, do garnka z żółtkami i ze śmietaną.

3. Wstawić raz jeszcze na ogień doprowadzić prawie do wrzenia, ale nie zagotować.

4. Twaróg pokroić w kostkę. Bułkę wrocławską też w kostkę takiej samej wielkości i ususzyć na patelni bez tłuszczu.

5. Kostki twarogu włożyć do talerzy z polewką piwną, grzanki podać osobno.

Najnowsze komentarze