Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Zagotować mleko z 4 szklankami wody i  łyżką oliwy. Mieszając  wsypywać cienkim strumyczkiem kaszę i na małym ogniu gotować  30 minut, aż kasza zgęstnieje.
2.Dodać masło, sól, pieprz. Dokładnie wymieszać kaszę.
3.Pokroić mozzarellę w plasterki.
4.Posmarować oliwą żaroodporny półmisek, wyłożyć kaszę, wygładzić wierzch,  ułożyć  plasterki sera, posypać ziołami.
5.W nagrzanym do 180°C piekarniku piec kaszę dotąd, aż stopi się  ser na wierzchu i lekko zrumieni.

Najnowsze komentarze