Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 30 PLN

  • 2-3 polędwiczki wieprzowe
  • ok 20 dkg sera pleśniowegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon RougeValbon RougeValbon Brie z ziołamiValbon Brie z ziołamiValbon BrieValbon BrieŻyczymy smacznego!
  • 2 łyzki miodu
  • 2 łyżki musztardy
  • kieliszek czerwonego wina
  • olej
  • sól, pieprz,
  • zioła prowansalskie
  • czosnek
  • wykałaczki

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2-3 polędwiczki wieprzowe
  • ok 20 dkg sera pleśniowegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon RougeValbon RougeValbon Brie z ziołamiValbon Brie z ziołamiValbon BrieValbon BrieŻyczymy smacznego!
  • 2 łyzki miodu
  • 2 łyżki musztardy
  • kieliszek czerwonego wina
  • olej
  • sól, pieprz,
  • zioła prowansalskie
  • czosnek
  • wykałaczki

Sposób przygotowania:

Pokroić polędwiczki na skos na ok 1cm kawałki, rozbic, posolić. Z czerwonego wina, oleju, soli, pieprzu , ziół i czosnku zrobic zalewę, posmarować nia mięso i wstawić je na ok 90 min do lodówki. Schłodzone mieso nadziewać serem pleśniowym pokrojonym w bloczki 0,5 na 2 cm., zawijać jak zrazy , wbic wykałaczki. Polędwiczki ułożyc w wysmarowanym oliwa naczyniu żaroodpornym i wstawić do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika, na 35 min, przykryć formę. Po wyjeciu z piecyka poledwiczki odkryć i polać sosem zrobionym z 2 łyżek miodu i musztardy, podpiec jeszcze juz bez przykrycia 5-10 minut.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: