Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Polędwiczki smażone w głębokim oleju

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN


Na sos:
  • 4 łyżki majonezu,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
  • szczypta vegety,
  • czarny pieprz,
  • sól i cukier do smaku,
  • spora szczypta suszonego oregano,
  • łyżeczka bardzo drobno posiekanej zielonej pietruszki,
  • 2 ząbki czosnku

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Na sos:
  • 4 łyżki majonezu,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
  • szczypta vegety,
  • czarny pieprz,
  • sól i cukier do smaku,
  • spora szczypta suszonego oregano,
  • łyżeczka bardzo drobno posiekanej zielonej pietruszki,
  • 2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

Polędwiczki umyć, osuszyć papierowym kuchennym ręcznikiem, pokroić na 2-centymetrowe plasterki. Każdy lekko rozbić nie przerywając mięsa. Ser zetrzeć na grubej jarzynowej tarce. Na każdy plasterek mięsa nakładać starty ser i pop zrolowaniu dokładnie spiąć wykałaczkami, aby roztapiający się ser nie wypływał. Rozgrzać olej w głębokiej patelni i smażyć polędwiczki około 2 - 3 minut. Usmażone wyjmować widelcem i osączać z nadmiaru tłuszczu na papierowym kuchennym ręczniku. Przygotować sos: wymieszać majonez, jogurt, przeciśnięty przez praskę czosnek, vegetę, sól, cukier i pieprz oraz oregano i zieloną pietruszkę . Wymieszać. Podawać w sosjerce.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: