Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Polędwiczki nadziewane (camembertem i suszonymi pomidorami)

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

  • 2 grubsze wieprzowe polędwiczki,
  • krążek sera typu camembertSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon Camembert z zielonym pieprzemValbon Camembert z zielonym pieprzemValbon BleuValbon BleuValbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Życzymy smacznego!,
  • 10 suszonych  pomidorów w oleju,
  • łyżka miodu,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 4 łyżki sosu sojowego,
  • 3 - 4  łyżki oleju do smażenia,
  • sól, pieprz,
  • łyżeczka  posiekanego  świeżego tymianku

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 grubsze wieprzowe polędwiczki,
  • krążek sera typu camembertSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon Camembert z zielonym pieprzemValbon Camembert z zielonym pieprzemValbon BleuValbon BleuValbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Życzymy smacznego!,
  • 10 suszonych  pomidorów w oleju,
  • łyżka miodu,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 4 łyżki sosu sojowego,
  • 3 - 4  łyżki oleju do smażenia,
  • sól, pieprz,
  • łyżeczka  posiekanego  świeżego tymianku

Sposób przygotowania:

Polędwicę podzielić  w poprzek  na połowy, ostrym nożem w każdej połowie zrobić  wzdłuż otwór nie docinając do końca, aby powstała długa  kieszeń. Posiekać ser, posiekać także  drobno pomidory. Połowę siekanych pomidorów wymieszać z pokrojonym serem, napełnić tą  mieszaniną kieszenie w polędwiczkach. Zeszyć białą bawełnianą  nitką.

Wymieszać pozostałe pomidory z miodem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sosem sojowym i posiekanym tymiankiem oraz pieprzem. Sosem tym posmarować mięso ze wszystkich stron. Pod przykryciem wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny. Rozgrzać  olej na  patelni, obsmażyć mięso ze wszystkich stron, po czym  w żaroodpornym naczyniu wstawić  do nagrzanego do 200 st C piekarnika i piec około 20 minut.

Najnowsze komentarze