Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • ostre

  • < 100 PLN


Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Sposób przygotowania:

1. Trzonkiem drewnianej łyżki zrobić w polędwiczkach (wzdłuż) głęboki otwór (ale nie na wylot).
2. Ser pokroić w kostkę a pomidory poprzekrawać na kawałki. Faszerować mięso przemiennie – raz ser, raz pomidor.
3. Zawiązać polędwiczki bawełnianą nicią, by farsz nie wyciekał.
4. Obrać czosnek i posiekać. Wymieszać z resztą pomidorów, miodem, oliwą z zalewy, sosem sojowym, pieprzem i posiekanym tymiankiem.
5. Posmarować mięso mieszanką sosu sojowego z ziołami, oliwy i miodu. Wstawić na noc do lodówki.
6. Po wyjęciu obsmażyć ze wszystkich stron, przełożyć do brytfanny i piec kwadrans w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: