Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Polędwiczki faszerowane serem

Dodany , autor hekate

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 50PLN

  • kilka ładnych polędwiczek wieprzowych,
  • pieprz ziołowy,
  • słoiczek czarnych i zielonych oliwek,
  • ser pleśniowySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon BleuValbon BleuValbon Brie z oliwkamiValbon Brie z oliwkamiValbon DeliceValbon DeliceŻyczymy smacznego! (dużo sera)

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • kilka ładnych polędwiczek wieprzowych,
  • pieprz ziołowy,
  • słoiczek czarnych i zielonych oliwek,
  • ser pleśniowySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon BleuValbon BleuValbon Brie z oliwkamiValbon Brie z oliwkamiValbon DeliceValbon DeliceŻyczymy smacznego! (dużo sera)

Sposób przygotowania:

W polędwiczkach robimy dziurkę palcem i napychamy ją serem pleśniowym. Następnie zszywamy z obydwu stron i nacieramy pieprzem ziołowym. Polędwiczki układamy w naczyniu żaroodpornym z dodatkiem oliwek czarnych i zielonych i z resztą pokruszonego sera pleśniowego (zamiast soli , tego typu sery są słone) przykrywamy i odstawiamy do lodówki np. do jutra, następnie smażymy mięso na oliwce na bardzo dużym ogniu (ma się tylko przyrumienić). Przygotowujemy sosik: oliwki, grzyby z wywarem, zioła (oregano, prowansalskie), przyprawy (pieprz, papryka ostra), pleśniak (kostkę), gałka, śmietana i troszkę brązowego cukru dużo koperku. Przyrumienione mięso ponownie wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem przykrywamy i zapiekamy w piekarniku (30min przy 160°C)
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze