Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • bardzo pikantne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 30 dag mąki
  • 2 pomidory
  • 2 czerwone cebule
  • 1 biała cebula
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • kilka czarnych oliwek bez pestek
  • 1 czerwona papryka
  • chili
  • pół pęczka szczypiorku
  • szczypta ziół prowansalskich
  • oliwa z oliwek
  • 30 dag sera EdamSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiŻyczymy smacznego!

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 30 dag mąki
  • 2 pomidory
  • 2 czerwone cebule
  • 1 biała cebula
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • kilka czarnych oliwek bez pestek
  • 1 czerwona papryka
  • chili
  • pół pęczka szczypiorku
  • szczypta ziół prowansalskich
  • oliwa z oliwek
  • 30 dag sera EdamSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiŻyczymy smacznego!

Sposób przygotowania:

1.Wyrobić ciasto z mąki, szklanki wody i proszku do pieczenia. Podzielić na cztery części i rozwałkować. 
2.Wysmarować blachę oliwą i ułożyć na niej placki. Piec kwadrans w temperaturze 190 st. C.
3.Zetrzeć ser dość grubo. Cebulę po obraniu pokroić w talarki. Pomidory po umyciu i obraniu pokroić także w plastry. Paprykę po wycięciu gniazda nasiennego i pokroić w paski. Umyty szczypiorek drobno posiekać. 
4.Na każdym podpłomyku układać po kolei wszystkie składniki. Posypać z wierzchu ziołami i posiekanymi oliwkami. Wstawić na kwadrans do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C. Ser musi się rozpuścić i zrobić złoty.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Edam

Najnowsze komentarze