Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Pod serową kołderką

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

  • 15 dag sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!,
  • 4 filety z białej morskiej ryby,
  • jogurt naturalny,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy,
  • mąka,
  • sól,
  • pieprz,
  • bazylia,
  • oliwa.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 15 dag sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!,
  • 4 filety z białej morskiej ryby,
  • jogurt naturalny,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy,
  • mąka,
  • sól,
  • pieprz,
  • bazylia,
  • oliwa.

Sposób przygotowania:

Umyć filety i osuszyć na papierowym ręczniku. Posolić, posypać świeżo zmielonym pieprzem i obtoczyć w mace. Usmażyć na oliwie na złocisto. Przełożyć do żaroodpornego naczynia.

Posiekać bazylię i czosnek. Zmieszać z połową jogurtu, musztardą oraz majonezem. Sosem polać rybę. Posypać z wierzchu startym serem żółtym. Zapiekać w temperaturze 150 st. C do czasu zrumienienia się sera.

Najnowsze komentarze