Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Rozmrozić ciasto francuskie i rozwałkować na prostokątny placek nie grubszy niż 3 milimetry.
2.Posypać placek startym serem. Na serze położyć  pokrojoną ogonówkę.
3.Zwinąć ciasto w rulon i pokroić go w półcentymetrowe plastry.
4.Położyć na blachę papier do pieczenia i cieniutko posmarować olejem. Ułożyć placuszki przekrojem do góry i piec je 10 minut  w temperaturze 200 st. C. Odwrócić i piec ponownie.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: