Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • bardzo pikantne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Pieczarki zetrzeć na jarzynowej tarce, udusić z solą i pieprzem, starając się odparować jak najwięcej wody, gdyby było jej zbyt dużo można dodać łyżeczkę  mąki do zagęszczenia.
2.Obrane ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, ostrą paprykę, jajka i mąkę.
3.Z masy ziemniaczanej usmażyć na oleju placki wielkości średniej patelni.
4.Każdy placek posmarować  nadzieniem pieczarkowym,  lekko posypać startym serem i złożyć na pół.
5.Placki z pieczarkami ułożyć na blaszce, posypać pozostałym startym serem zapiec w piekarniku 15 minut.

Najnowsze komentarze