Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • na słono

  • < 50PLN

Ma ciasto:

Masa do przekładania:
  • 40 dag grzybów leśnych lub pieczarek
  • cebula
  • łyżka masła
  • ½ szklanki bulionu warzywnego z kostki
  • 4 łyżki gęstej śmietany
  • sól
  • pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Ma ciasto:

Masa do przekładania:
  • 40 dag grzybów leśnych lub pieczarek
  • cebula
  • łyżka masła
  • ½ szklanki bulionu warzywnego z kostki
  • 4 łyżki gęstej śmietany
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1.Ziemniaki umyć, obrać, zetrzeć na drobnej  tarce ,dodać  starty ser, jajka i płatki owsiane, doprawić  solą i pieprzem, wyrobić masę.
2.Przygotować masę do przekładania: grzyby lub pieczarki oczyścić, posiekać. Cebulę także posiekać drobno.
3.Rozgrzać masło, dodać  drobno posiekaną cebulę, rozdrobnione grzyby i  chwilę podsmażać. Wlać bulion i dusić około pół godziny, po czym doprawić solą i pieprzem oraz śmietaną .
4.Na rozgrzanym oleju smażyć jednakowej wielkości owalne placuszki ziemniaczane.
5.Połowę z nich posmarować masą grzybową, nakryć pozostałymi placuszkami i podawać na gorąco.

Najnowsze komentarze