Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • cukinia
  • 2 pieczarki
  • 5 dag sera RokpolSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon DeliceValbon DeliceValbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Valbon BleuValbon BleuŻyczymy smacznego!
  • 8 małych pomidorków
  • jajko
  • bułka tarta
  • sól, pieprz
  • oregano
  • suszone pomidory w oleju
  • olej

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • cukinia
  • 2 pieczarki
  • 5 dag sera RokpolSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon DeliceValbon DeliceValbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Valbon BleuValbon BleuŻyczymy smacznego!
  • 8 małych pomidorków
  • jajko
  • bułka tarta
  • sól, pieprz
  • oregano
  • suszone pomidory w oleju
  • olej

Sposób przygotowania:

1.Po umyciu pieczarki i cukinię zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Cukinię posolić i odcisnąć.
2.Starte pieczarki i odciśniętą cukinie zmieszać z łyżką tartej bułki i jajkiem. Doprawić do smaku solą  i świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszać dokładnie.
3.Kształtować w dłoniach placki i smażyć je na rozgrzanym oleju, aż będą złote z obu stron.
4.Pod koniec smażenia położyć na każdym grudkę sera pleśniowego i poczekać, aż  się  stopi.
5.Podawać posypane oregano i ozdobione pomidorkami koktajlowymi przekrojonymi na pół.

Najnowsze komentarze