Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 50 dag cukinii
  • szklanka startego na grubej jarzynowej tarce CheddaraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony GoudaSer topiony GoudaSer topiony TercettSer topiony TercettSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • 2 jaja
  • 5 łyżek mąki
  • 2 łyżki siekanej zielonej pietruszki
  • 3 ząbki czosnku
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • sól
  • pieprz
  • 4-5 łyżek oleju dosmażenia

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 50 dag cukinii
  • szklanka startego na grubej jarzynowej tarce CheddaraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony GoudaSer topiony GoudaSer topiony TercettSer topiony TercettSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • 2 jaja
  • 5 łyżek mąki
  • 2 łyżki siekanej zielonej pietruszki
  • 3 ząbki czosnku
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • sól
  • pieprz
  • 4-5 łyżek oleju dosmażenia

Sposób przygotowania:

1.Cukinie zetrzeć na grubej jarzynowej tarce, posolić i pozostawić w durszlaku, po czym odcisnąć.
2.Wymieszać cukinię, ser, przeciśniętym czosnkiem, proszkiem do pieczenia, cukinią, solą, pieprzem i siekaną zieloną pietruszką.
3.Rozgrzać olej na patelni, nakładać łyżką ciasto i smażyć niewielkie placuszki na rumiano z obu stron.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: