Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

  • 20 dag liści szpinaku
  • 10 dag sera edamskiegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • 20 dag bekonu w plastrach
  • 4 jajka
  • czerwona cebula
  • ½ strąka czerwonej papryki
  • 3 łyżki oliwy
  • 4 łyżki mleka
  • sól
  • pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 20 dag liści szpinaku
  • 10 dag sera edamskiegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • 20 dag bekonu w plastrach
  • 4 jajka
  • czerwona cebula
  • ½ strąka czerwonej papryki
  • 3 łyżki oliwy
  • 4 łyżki mleka
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1.Umyć i osączyć szpinak.
2.Rozgrzać oliwę na patelni, włożyć posiekaną drobno cebulę i zeszklić. Dodać bekon pokrojony w paseczki i dusić 3 minuty. Dodać szpinak, pokrojoną drobno paprykę i mieszając dusić przez 2 minuty.
3.Roztrzepać jajka w mleku, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem, wlać na patelnię i smażyć ,aż spód się przyrumieni. Przy pomocy szerokiej łopatki przewrócić na drugą stronę podpiec  ją także. Posypać startym serem i dosmażyć.
4.Przełożyć na podgrzany półmisek, pokroić w trójkąty i podawać.

Najnowsze komentarze