Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Umyć i osączyć szpinak.
2.Rozgrzać oliwę na patelni, włożyć posiekaną drobno cebulę i zeszklić. Dodać bekon pokrojony w paseczki i dusić 3 minuty. Dodać szpinak, pokrojoną drobno paprykę i mieszając dusić przez 2 minuty.
3.Roztrzepać jajka w mleku, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem, wlać na patelnię i smażyć ,aż spód się przyrumieni. Przy pomocy szerokiej łopatki przewrócić na drugą stronę podpiec  ją także. Posypać startym serem i dosmażyć.
4.Przełożyć na podgrzany półmisek, pokroić w trójkąty i podawać.

Najnowsze komentarze