Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Szpinak umyć, wrzucić na wrzącą wodę i 2 minuty gotować, odcedzić na durszlaku, wycisnąć łyżką jak najwięcej wody. Ostudzić, posiekać niezbyt drobno. Szpinak wymieszać z jajami, śmietaną, dodać sól i pieprz, chwilę podgrzewać w garnuszku, aż zgęstnieje. Ciasto francuskie rozłożyć w foremce, ponakłuwać, podpiec w temperaturze 200 st. C. Na podpieczonym cieście ułożyć przygotowany szpinak, na wierzchu ułożyć pokrojoną w plasterki kozią roladę i pokrojone również w plasterki pomidory, posypać suszonym tymiankiem. W piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st. C piec placek około 20 minut. Doskonałe danie na kolację, do piwa lub wina

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: