Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • ćwierć szklanki oliwy
  • 3 ząbki czosnku
  • 10-15 dag świeżego szpinaku
  • 20 dag pieczarek
  • 2 papryki konserwowe
  • czerwona cebula
  • 8 listków bazylii
  • 20 dag sera owczegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • ćwierć szklanki oliwy
  • 3 ząbki czosnku
  • 10-15 dag świeżego szpinaku
  • 20 dag pieczarek
  • 2 papryki konserwowe
  • czerwona cebula
  • 8 listków bazylii
  • 20 dag sera owczegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!

Sposób przygotowania:

1.Ciasto rozłożyć  w formie do tart; w piekarniku podpiec wierzch.
2.Oliwę wymieszać z przeciśniętym czosnkiem.
3.Oliwą z czosnkiem posmarować podpieczone ciasto, ułożyć na cieście pokrojone w plasterki pieczarki, pokrojoną paprykę , plasterki cebuli i  listki bazylii.
4.Na placku rozłożyć pokruszony owczy ser i polać pozostałą czosnkową oliwą.
5.W piekarniku nagrzanym do  temperatury 180°C zapiekać placek 20 minut. Podawać gorący .

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: