Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słodko

  • < 30 PLN

CIASTO:


  • 2 i 1/2 szklanki mąki,
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 3/4 szklanki cukru,
  • 3/5 kostki margaryny,
  • 2 jajka.


KREM:


  • 1 kg.wiśni,
  • 1/2 kg. bialego sera,
  • 2 szklanki mleka,
  • 1 budyn waniliowy lub śmietankowy,
  • 3/4 szklanki cukru,
  • 1 cukier waniliowy,
  • 2 jajka,
  • 2 łyżki rumu(jeśli mamy)


KRUSZONKA:


  • 1 i 3/4 szklanki mąki,
  • 3.4 szklanki cukru,
  • 1/2 kostki masła lub margaryny.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

CIASTO:


  • 2 i 1/2 szklanki mąki,
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 3/4 szklanki cukru,
  • 3/5 kostki margaryny,
  • 2 jajka.


KREM:


  • 1 kg.wiśni,
  • 1/2 kg. bialego sera,
  • 2 szklanki mleka,
  • 1 budyn waniliowy lub śmietankowy,
  • 3/4 szklanki cukru,
  • 1 cukier waniliowy,
  • 2 jajka,
  • 2 łyżki rumu(jeśli mamy)


KRUSZONKA:


  • 1 i 3/4 szklanki mąki,
  • 3.4 szklanki cukru,
  • 1/2 kostki masła lub margaryny.

Sposób przygotowania:

CIASTO:
Wszystkie skladniki zagnieść.Ciasto zawinąć w folię i włożyć do lodówki na ok.30 min.

KREM:
Budyń wymieszać z 1/2 szklanką mleka. Resztę mleka zagotować z 3 łyżkami cukru. Wlać mleko z budyniem i zagotować. Ser biały zmielić a następnie zmiksować z pozostałym cukrem i cukrem wanilinowym, ostudzonym budyniem, żółtkami i rumem. Z bialek ubić pianę i połączyć ją z masą serową delikatnie mieszając. Wiśnie umyć i wydrylować. Ciasto rozwałkować i wyłożyć na natłuszczoną blachę.Same ciasto piec ok.10 min. w temperaturze 200 stopni. Na podpieczone ciasto wyłożyć wiśnie,a na wierzch krem serowy.Z mąki,cukru i masła zagnieść kruszonkę.Posypać ciasto. Piec 45 - 50 min. w temperaturze 200 stopni.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: