Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Na ciasto:
  • półtorej szklanki mąki
  • szklanka wody
  • 2 łyżki oleju
  • 20 g drożdży
  • tłuszcz do smarowania formy
  • łyżeczka cukru
  • sól

]Na farsz:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na ciasto:
  • półtorej szklanki mąki
  • szklanka wody
  • 2 łyżki oleju
  • 20 g drożdży
  • tłuszcz do smarowania formy
  • łyżeczka cukru
  • sól

]Na farsz:

Sposób przygotowania:

1.Drożdże rozkruszyć i wymieszać z mąką, dodać ciepłą wodę, olej i sól. Wyrobić ela¬styczne ciasto, odstawić na godzinę do wyrośnięcia.
2.Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w plasterki, podsmażyć. 3.Ciasto rozwałkować, ułożyć w wysmarowanej tłuszczem formie, posmarować koncentratem pomidorowym. Następnie ułożyć na nim pokrojoną na cienkie plasterki mielonkę, pieczarki, dodać przyprawy i starty żółty ser. Odstawić na 20 minut.
4.Placek piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C około 20 minut.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: