Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Na ciasto:
  • 2,5 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki oliwy z oliwek
  • 1/4 szklanki jogurtu
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli cebulowej

Na farsz:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na ciasto:
  • 2,5 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki oliwy z oliwek
  • 1/4 szklanki jogurtu
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli cebulowej

Na farsz:

Sposób przygotowania:

1.Mąkę wysypać  na stolnicę, dodać proszek do pieczenia, wymieszać, dodać sól cebulową, oliwę oraz jogurt, wyrobić ciasto. Owinąć  je w folię plastikową i   włożyć do lodówki.
2.Rozwałkować placek, dno i boki posmarowanej oliwą formy do tart wyłożyć ciastem.
3.Posiekaną drobno cebulę oraz pokrojone kurki podsmażyć na  oliwie, aż  cebula się zeszkli, doprawić solą, rozmarynem i białym pieprzem.
4.Wyłożyć farsz na ciasto, posypać startym żółtym serem.
5.W piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C piec potrawę 25 minut.

Najnowsze komentarze