Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Rozmrozić  ciasto francuskie. Rozłożyć na prostokątnej blaszce wyłożonej papierem do wypieków.
2.Na oliwie  zeszklić   posiekaną drobno cebulę  i przeciśnięty przez praskę czosnek. Posypać siekanym tymiankiem, dodać wino, sól i pieprz. Dusić 6 minut. Ostudzić.
3.Na cieście ułożyć duszona cebulę, pozostawiając brzeg ciasta na mniej więcej 1 - 2 cm . Na cebuli ułożyć pokrojone w plasterki pomidory, posypać oregano, solą i pieprzem oraz  startym serem.
4.Z odsączonych z oliwy filecików ułożyć kratkę, w część kratek powkładać oliwki.
5.Nagrzać piekarnik do 200°C i piec placek około 30 minut.

Najnowsze komentarze