Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN


Do wysmarowania formy:
  • łyżka masła

Do wysypania naczynia:
  • łyżka tartej bułki

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Do wysmarowania formy:
  • łyżka masła

Do wysypania naczynia:
  • łyżka tartej bułki

Sposób przygotowania:

1.Cukinie bez obierania ze skórki zetrzeć na grubej jarzynowej tarce. Posolić i w sicie lub durszlaku odstawić. Kiedy puści sok dokładnie wycisnąć.
2.Wymieszać rozdrobnioną fetę, jajka, tartą bułkę i koperek, dodać  do wyciśniętej cukinii, dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
3.Wysmarować masłem naczynie doi zapiekania, wysypać  tartą  bułką, przełożyć masę cukiniową.
4.Nagrzać  piekarnik do 180 °C i piec placek 40 minut.

Najnowsze komentarze