Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Pizzerki

Dodany , autor slonce

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 50PLN

  • 1 kostka drożdży
  • 7 szklanek mąki tortowej
  • 3 łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki soli
  • 6 łyżek oleju
  • 2,25 szklanki wody ciepłej
  • 0,5 kg parówki drobiowej
  • kukurydza konserwowa wg uznania
  • 2 pomidory
  • 30 dag sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego! GoudaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony SortettSer topiony SortettSer topiony Mix FitSer topiony Mix FitSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerŻyczymy smacznego!
  • bazylia otarta
  • olej do smarowania blach
  • 1 słoiczek keczupu kieleckiego śliwkowego lub przecier pomidorowy

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 kostka drożdży
  • 7 szklanek mąki tortowej
  • 3 łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki soli
  • 6 łyżek oleju
  • 2,25 szklanki wody ciepłej
  • 0,5 kg parówki drobiowej
  • kukurydza konserwowa wg uznania
  • 2 pomidory
  • 30 dag sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego! GoudaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony SortettSer topiony SortettSer topiony Mix FitSer topiony Mix FitSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerŻyczymy smacznego!
  • bazylia otarta
  • olej do smarowania blach
  • 1 słoiczek keczupu kieleckiego śliwkowego lub przecier pomidorowy

Sposób przygotowania:

Robimy rozczyn z drożdży, szklanki wody i łyżeczki cukru. Dokładnie wyrabiamy i odstawiamy do podwojenia ilości. W misce przesiewamy mąkę, dolewamy pozostała ciepłą wodę. Dodajemy resztę cukru i sól. Wlewamy rozczyn i wyrabiamy ciasto. Ostawiamy w ciepłe miejsce na 20-30 minut. Parówki obieramy z osłonek i kroimy na cienkie plasterki. Pomidora kroimy w drobną kostkę, kukurydzę odsączamy od zalewy. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Gdy ciasto podwoi wą objętość, wykładamy na stolnice i formujemy odkrawając po kawałku ciasta podłużne pizzerki kształt tj na zapiekankę. Układamy na posmarowanej olejem blaszkach. Smarujemy keczupem kieleckim lub przecierem pomidorowym. Układamy parówkę lub inna wędlinę. Posypujemy kostką pomidora i kukurydza. Posypujemy bazylią i startym serem. Wychodzi 4 blaszki. Pizzerki pieczemy około 20 - 25 minut w 200 & C. Takie szybkie jedzenie potrzeby chwili, ale smaczne. Dodatki można zmieniać wg uznania. Ciasto wychodzi cienkie po upieczeniu.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: