Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 100 PLN

  • 2 i pół szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanki mleka
  • 1 szklanki wody
  • 30 g drożdży
  • łyżeczka oleju rzepakowego
  • mały koncentrat pomidorowy
  • 1 szklanki ketchupu
  • ser topionySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony CamembertSer topiony CamembertSer topiony Cztery SerySer topiony Cztery SerySer topiony Ze szczypiorkiem i cebulkąSer topiony Ze szczypiorkiem i cebulkąŻyczymy smacznego! w plasterkach Hochland Tost
  • kukurydza w puszce
  • szynka
  • pieczarki
  • sól, pieprz
  • oregano, bazylia

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 i pół szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanki mleka
  • 1 szklanki wody
  • 30 g drożdży
  • łyżeczka oleju rzepakowego
  • mały koncentrat pomidorowy
  • 1 szklanki ketchupu
  • ser topionySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony CamembertSer topiony CamembertSer topiony Cztery SerySer topiony Cztery SerySer topiony Ze szczypiorkiem i cebulkąSer topiony Ze szczypiorkiem i cebulkąŻyczymy smacznego! w plasterkach Hochland Tost
  • kukurydza w puszce
  • szynka
  • pieczarki
  • sól, pieprz
  • oregano, bazylia

Sposób przygotowania:

Zaczynamy od ciasta. Drożdże rozdrabniamy i zalewamy mlekiem i wodą. Mieszamy tak długo, aż się nie rozpuszczą. Mąkę wsypujemy do miski, a następnie dolewamy gotowe, rozpuszczone drożdże. Dodajemy szczyptę soli oraz łyżeczkę oleju. Ugniatamy ciasto ok. 15 minut tak, by nie przyklejało się do rąk. Przykrywamy je czymś i odstawiamy na ok. 1 godzinę do wyrośnięcia. W tym czasie przygotowujemy sos pomidorowy i kroimy składniki na pizzę.
Łączymy koncentrat pomidorowy z ketchupem i doprawiamy ziołami (bazylią i oregano). Dodajemy sól i pieprz do smaku.
Szynkę i pieczarki kroimy na plasterki. Odcedzamy kukurydzę.
Kiedy ciasto jest już gotowe, ugniatamy je i dzielimy na dwie części. Z każdej z nich formujemy placek z zawiniętymi boczkami, który kładziemy na natłuszczonej blasze. Smarujemy sosem pomidorowym i układamy przygotowane dodatki. Na całość kładziemy plastry sera i posypujemy oregano. Pieczemy przez ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze