Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Na ciasto:
  • 2 szklanki mąki
  • 4 łyżki oleju
  • szklanka wody
  • szczypta soli
  • mąka do podsypywania przy wałkowaniu

Na nadzienie:

Papier do wypieków

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na ciasto:
  • 2 szklanki mąki
  • 4 łyżki oleju
  • szklanka wody
  • szczypta soli
  • mąka do podsypywania przy wałkowaniu

Na nadzienie:

Papier do wypieków

Sposób przygotowania:

1.Boczek pokroić w bardzo drobną kosteczkę, posiekać drobno cebule.
2.Ser wymieszać z żółtkiem, śmietaną, solą  i pieprzem do smaku.
3.Zagnieść ciasto z podanych składników, rozwałkować na 4 owalne placki.
4.Każdy placek posmarować  masą serową  pozostawiając niewielki nie posmarowany szlak wokół, posypać kosteczkami boczku i cebulą.
5.W nagrzanym do temperatury 190 st.C piekarniku  piec 10- 15 minut.Podawać z sokiem pomidorowym lub kefirem, jako doskonałe, solidne danie.

Najnowsze komentarze