Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

  • 3 szklanki mąki,
  • łyżeczka soli,
  • 5 dag drożdży,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • szklanka ciepłej wody.

Na farsz:
  • 6 mączystych ziemniaków,
  • kopiasta łyżka posiekanego tymianku,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 6 łyżek oliwy z oliwek,
  • sól, pieprz.

Jako dodatek:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 3 szklanki mąki,
  • łyżeczka soli,
  • 5 dag drożdży,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • szklanka ciepłej wody.

Na farsz:
  • 6 mączystych ziemniaków,
  • kopiasta łyżka posiekanego tymianku,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 6 łyżek oliwy z oliwek,
  • sól, pieprz.

Jako dodatek:

Sposób przygotowania:

Z podanych składników zagnieść ciasto, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na godzinę. 2 Ziemniaki obrać, umyć, pokroić (najwygodniej w malakserze) na cienkie plasterki, wymieszać z połowa posiekanego tymianku oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oliwą, solą i pieprzem. 3 Na wyłożonej papierem do wypieków blaszce z piekarnika rozłożyć ciasto (gdyby było go za mało - uformować nieco mniejszy placek) brzegi wokół zawinąć, nałożyć na wierzch farsz i posypać pokruszonym kozim serem. W nagrzanym do temperatury 190 st. C piec około 20 minut na złocisty kolor.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: