Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

Ciasto:

  • 4 szklanki mąki,
  • 1 szklanka śmietany,
  • pojemnik masła roślinnego,
  • 3 dag drożdży,
  • 1/2 łyżeczki soli,
  • 1/2 łyżeczki cukru,
  • 1 łyżka oleju.


Porcja na dużą brytfannę.

Nadzienie:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Ciasto:

  • 4 szklanki mąki,
  • 1 szklanka śmietany,
  • pojemnik masła roślinnego,
  • 3 dag drożdży,
  • 1/2 łyżeczki soli,
  • 1/2 łyżeczki cukru,
  • 1 łyżka oleju.


Porcja na dużą brytfannę.

Nadzienie:

Sposób przygotowania:

Masło roślinne roztopić, ostudzić, dodać śmietanę, drożdże, sól i cukier i pozostawić na 10 min. w ciepłym miejscu. Gdy drożdże „ruszą się", dodać mąkę i dobrze wyrobić ciasto, na końcu uformować kulę, posmarować olejem, włożyć do miski, przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia (ok. 1 godz.).

Blachę posmarować olejem, ułożyć na niej rozwałkowane ciasto. Ciasto posmarować pastą pomidorową, a następnie ułożyć pokrojoną w talarki i podsmażoną cebulę, pieczarki, kiełbasę, przyprawy i starty ser. Zapiec w dość ciepłym piekarniku. Do pizzy można użyć różne resztki zlodówki: kawałek pieczeni, grzyby, różne gatunki kiełbas, szynkę z tłuszczem itd., są też amatorzy pizzy z filetami anchois.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: