Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 30 PLN

  • 2 szklanki mąki
  • 3 dag drożdży
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 niepełna szklanka letniej wody
  • 3 łyżki oliwy
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego+1,2 szklanki wody
  • 2-3 płaskie łyżki oregano
  • 25 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 żółtej papryki
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 1 puszka białej fasoli konserwowej
  • 20 dag żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • 4 cienkie plastry boczku wędzonego
  • 5 plastrów polędwicy drobiowej wędzonej
  • sos czosnkowy, ew. keczup

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 szklanki mąki
  • 3 dag drożdży
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 niepełna szklanka letniej wody
  • 3 łyżki oliwy
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego+1,2 szklanki wody
  • 2-3 płaskie łyżki oregano
  • 25 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 żółtej papryki
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 1 puszka białej fasoli konserwowej
  • 20 dag żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • 4 cienkie plastry boczku wędzonego
  • 5 plastrów polędwicy drobiowej wędzonej
  • sos czosnkowy, ew. keczup

Sposób przygotowania:

Drożdże rozpuścić w letniej wodzie, wsypać sól i mąkę, wlać oliwę i wyrobić ciasto. Natłuścić oliwą blachę (25*40 cm), wyłożyć ciasto. Koncentrat pomidorowy rozpuścić w 1/2 szklanki wody, posmarować ciasto, obficie posypać oregano. Pieczarki,cebulę i paprykę opłukać , pokroić i podsmażyć na oleju z ziołami prowansalskimi. Ostudzić. Fasolę opłukać i osączyć. Na ciasto rozłożyć pieczarki z papryką i cebulą oraz fasolkę. Na nich położyć paski boczku i polędwicy.Posypać startym na grubej tarce serem i wstawić do nagrzanego do 220 stopni piekarnika na 25 minut. Podawać z sosem czosnkowym lub keczupem wg. uznania. Ciasto w tej pizzy jest cienkie, tak jak lubię.Jeśli ktoś lubi grubsze ciasto należy zwiększyć o 1/2 proporcje składników ciasta.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: