Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • bardzo pikantne

  • na słono

  • ostre

  • < 30 PLN

Hochland EdamskiSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • ½ szklanki mleka (do rozcieńczenia
sosu)
  • ostra papryczka lub pieprz cayenne
  • sól, pieprz, bazylia

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Hochland EdamskiSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • ½ szklanki mleka (do rozcieńczenia
sosu)
  • ostra papryczka lub pieprz cayenne
  • sól, pieprz, bazylia

Sposób przygotowania:

W małym garnku lub w kuchence mikrofalowej podgrzewamy ser topiony Hochland, aż do całkowitego rozpuszczenia. Należy mieszać go regularnie i uważać, by się nie przypalił. Dodajemy mleka oraz startego żółtego sera i mieszamy dalej – aż do uzyskania gładkiej
konsystencji. Przyprawiamy ostrą papryką lub pieprzem cayenne, dodajemy sól, pieprz i bazylię do smaku. Podajemy w małych miseczkach, stawiając w pobliżu talerz z nachos lub innymi przekąskami nadającymi się do maczania w sosie.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze