Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • ostre

  • < 30 PLN


Do panierowania:
  • 3 łyżki tartej bułki

Do smażenia:
  • pół szklanki oleju

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Do panierowania:
  • 3 łyżki tartej bułki

Do smażenia:
  • pół szklanki oleju

Sposób przygotowania:

1.Cebule zetrzeć na tarce lub bardzo drobno posiekać.
2.Wymieszać widelcem pokruszony twaróg oraz starty ser, dodać  cebulę, jajka, mąkę  i dokładnie wyrobić masę. Doprawić  solą i pieprzem.
3.Formować nieduże owalne kotleciki, panierować w tartej bułce i  smażyć na rozgrzanym oleju. Odsączać na złożonym kilkakrotnie kuchennym papierowym ręczniku.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: