Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 50 dag mielonego mięsa: drobiowego lub mieszanego
  • sucha kajzerka
  • jajko
  • nieduża cebula
  • 10 dag sera BryndzaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki mąki
  • 3 łyżki oleju do smażenia

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 50 dag mielonego mięsa: drobiowego lub mieszanego
  • sucha kajzerka
  • jajko
  • nieduża cebula
  • 10 dag sera BryndzaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki mąki
  • 3 łyżki oleju do smażenia

Sposób przygotowania:

1.Namoczyć pokruszona kajzerkę a kiedy namoknie-odcisnąć i rozetrzeć widelcem.
2.Cebulę jak najdrobniej posiekać  lub zetrzeć na tarce.
3.Wymieszać mięso z rozdrobnioną bułką, jajkiem, cebulą, roztartą przy pomocy widelca bryndzą, dodać sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać masę mięsną.
4.Formować z masy kulki wielkości małej mandarynki, obtaczać w mące i smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.Podawać klopsiki z dodatkiem keczupu lub gorącego sosu pomidorowego.

Najnowsze komentarze