Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Piersi kurczaka z pleśniowym serem

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

  • 2 podwójne piersi z kurczaka (ok. 50 dag),
  • 15 dag sera rokpolSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon Camembert z ziołamiValbon Camembert z ziołamiValbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Valbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyŻyczymy smacznego!,
  • 20 dag botwinki,
  • szklaneczka czerwonego wytrawnego wina ( ok. 200 ml),
  • 2 łyżki miodu spadziowego,
  • 20 dag malin (mogą być mrożone),
  • oliwa,
  • sól, pieprz,
  • sos sojowy

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 podwójne piersi z kurczaka (ok. 50 dag),
  • 15 dag sera rokpolSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon Camembert z ziołamiValbon Camembert z ziołamiValbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Valbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyŻyczymy smacznego!,
  • 20 dag botwinki,
  • szklaneczka czerwonego wytrawnego wina ( ok. 200 ml),
  • 2 łyżki miodu spadziowego,
  • 20 dag malin (mogą być mrożone),
  • oliwa,
  • sól, pieprz,
  • sos sojowy

Sposób przygotowania:

Piersi kurczaka delikatnie rozbić tłuczkiem nie robiąc dziur. Natrzeć mięso solą i świeżo zmielonym pieprzem. Posypać pokruszonym rok[polem i zwinąć w roladki. Posmarować oliwą folię aluminiową, ułożyć na niej roladki i ściśle je zawinąć tak, by oliwa nie wyciekała. Piec w temperaturze 180 st. C przez 20 minut. Wyjąć, rozwinąć i studzić. Umytą botwinkę ugotować w wodzie z winem. Miękką wyjąć i odłożyć do ostudzenia a płyn odparować do objętości trzech łyżek. Do płynu dodać przetarte maliny, miód, dwie łyżeczki sosu sojowego i podgrzać ale nie gotować. Roladki z piersi pokroić w plastry, polać sosem malinowo-miodowym i ozdobić kawałkami botwinki.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: