Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Pierś kurczaka w serze

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • 2 piersi kurczaka(podwójne),
  • 2 kostki serka topionegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony CamembertSer topiony CamembertSer topiony CheddarSer topiony CheddarSer topiony MaasdamerSer topiony MaasdamerŻyczymy smacznego!,
  • 1 łyżeczka świeżo posiekanego tymianku,
  • 1/3 szklanka śmietany,
  • 1 jajko,
  • 1 ząbek czosnku,
  • oliwa,
  • sól,
  • świeżo zmielony pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 piersi kurczaka(podwójne),
  • 2 kostki serka topionegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony CamembertSer topiony CamembertSer topiony CheddarSer topiony CheddarSer topiony MaasdamerSer topiony MaasdamerŻyczymy smacznego!,
  • 1 łyżeczka świeżo posiekanego tymianku,
  • 1/3 szklanka śmietany,
  • 1 jajko,
  • 1 ząbek czosnku,
  • oliwa,
  • sól,
  • świeżo zmielony pieprz

Sposób przygotowania:

Piersi po umyciu i osuszeniu podzielić na cztery porcje. Doprawić solą i pieprzem. Topione serki zmieszać dokładnie ze śmietaną, jajkiem, wyciśniętym przez praskę czosnkiem i tymiankiem. Żaroodporne naczynie nasmarować lekko oliwą i ułożyć kurczaka. Piec w temperaturze 180 st. C przez 10 minut. Zalać mięso sosem śmietanowo-serowym i piec kolejne 10 minut w temperaturze 190 st. C.

Najnowsze komentarze