Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 30 PLN

  • Na ciasto:
  • 2,5 szklanki maki
  • 2 jaja
  • szczypta soli

Na farsz:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • Na ciasto:
  • 2,5 szklanki maki
  • 2 jaja
  • szczypta soli

Na farsz:

Sposób przygotowania:

1.Zagnieść ciasto z mąki, jaj i szczypty soli.
2.Przygotować farsz: zetrzeć ser na drobnej jarzynowej tarce, dodać jaja, posiekaną zieloną pietruszkę i wymieszać.
3.Wałkować ciasto po kawałku  na cienki placek, wycinać szklanką krążki, na każdym układać po łyżeczce farszu i bardzo starannie zlepiać brzegi.
4.Zagotować w dużym garnku osoloną wodę, wrzucić  pierożki. Gotować 2 - 3  minuty od wypłynięcia. Wyjmować przy pomocy łyżki cedzakowej, układać na półmisku.
Podawać z keczupem.

Najnowsze komentarze