Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

  • pół kg mąki,
  • masło,
  • proszek do pieczenia,
  • jogurt naturalny,
  • sól,
  • 40 dag sera FetaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 30 dag szpinaku mrożonego,
  • oliwa

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • pół kg mąki,
  • masło,
  • proszek do pieczenia,
  • jogurt naturalny,
  • sól,
  • 40 dag sera FetaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 30 dag szpinaku mrożonego,
  • oliwa

Sposób przygotowania:

1.Mąkę wymieszać z kostką masła, szczyptą proszku do pieczenia oraz soli i małym opakowaniem jogurtu. Zagnieść gładkie ciasto.
2.Pokroić ser w kostkę. Czosnek posiekać i podsmażyć na maśle.
3.Rozmrozić szpinak, osączyć z wody i dodać na patelnię z czosnkiem. Doprawić solą.
4.Ciasto rozwałkować i pociąć na kwadraty o bokach 4 – 5 cm. Nakładać łyżeczkę szpinaku na każdy i po kilka kostek fety.
5.Składać w trójkąty i mocno zlepić brzegi. Smażyć na złoto na oliwie.

Najnowsze komentarze