Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

Na ciasto:
  • 2,5 szklanki mąki
  • żółtko
  • ¾ szklanki gorącej wody
  • łyżka oleju
  • szczypta soli

Na farsz:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na ciasto:
  • 2,5 szklanki mąki
  • żółtko
  • ¾ szklanki gorącej wody
  • łyżka oleju
  • szczypta soli

Na farsz:

Sposób przygotowania:

1.Zagnieść ciasto z podanych składników, uformować w kulę. Okryć miską, aby nie obsychał wierzch.
2.Przygotować farsz: mrożony szpinak rozmrozić, poddusić w garnku ,aby odparować większość wody, ostudzić.
3.Rozdrobnić twaróg, wymieszać ze szpinakiem, dodać ząbek czosnku, sól, pieprz.
4.Wałkować  po   kawałku ciasta, wycinać szklanką krążki, nakładać farsz ,zlepiać brzegi. Wrzucać na wrzącą lekko osoloną wodę, kiedy wypłyną na wierzch, po 2 minutach wyjmować .
Podawać od razu, polane roztopionym masłem lub jogurtem naturalnym

Najnowsze komentarze