Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Odsączyć groszek. Ugotować dwa jajka na twardo, obrać i drobno posiekać. Jajka i groszek doprawić cząbrem, posiekana natką, solą, świeżo zmielonym pieprzem  i wymieszać delikatnie z twarożkiem. Z mąki, jajka, wody i soli zagnieść ciasto.

Gdy będzie odstawać od dłoni odstawić je na pół godziny w chłodne miejsce.Rozwałkować ciasto na desce posypanej odrobina mąki. Szklanką wyciąć krążki. Na każdy nałożyć farsz i dokładnie zlepić brzegi robiąc falbanki.6.Zagotować posoloną wodę i wkładać pierogi partiami do wrzątku. Wyjmować po 5 minutach od ich wypłynięcia. Podawać ze śmietaną.

Najnowsze komentarze