Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Na ciasto:
  • 80 dag mąki pszennej
  • łyżeczka masła
  • ½ łyżeczki soli
  • ¾ szklanki chudego mleka
  • łyżka niegazowanej wody mineralnej

Na farsz:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na ciasto:
  • 80 dag mąki pszennej
  • łyżeczka masła
  • ½ łyżeczki soli
  • ¾ szklanki chudego mleka
  • łyżka niegazowanej wody mineralnej

Na farsz:

Sposób przygotowania:

1.Ziemniaki obrać i ugotować w posolonej wodzie. Ostudzone zmielić wraz obydwoma serami.
2.Drobno posiekać boczek i cebule. Podsmażyć na oleju. Dodać ziemniaki z serami. Doprawić ziołami, koperkiem, vegetą, solą i świeżo zmielonym pieprzem.
3.Wyrobić elastyczne ciasto. Rozwałkować na cienki placek i wykrawać szklanką krążki. Na każdy nałożyć łyżeczkę farszu i dokładnie skleić brzegi robiąc ozdobne falbanki.
4.Gotować pierogi w posolonym wrzątku (z kroplą oleju, by się nie sklejały) i wyjmować po 3 minutach od wypłynięcia.
5.Podawać polane podsmażonym boczkiem z cebulą.

Poznaj ser użyty w przepisie:

[ser]Emmentalera[/ser

Najnowsze komentarze