Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Pierogi z farszem z porów i sera

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

Na ciasto:
  • 2 szklanki mąki,
  • jajko,
  • sól, odrobina wody

Na farsz:

Do pokraszenia pierogów:
  • 2 łyżki masła

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na ciasto:
  • 2 szklanki mąki,
  • jajko,
  • sól, odrobina wody

Na farsz:

Do pokraszenia pierogów:
  • 2 łyżki masła

Sposób przygotowania:

Przygotować  farsz: pory (jasną część) pokroić  w cieniutkie paseczki, jabłko obrać  i zetrzeć na tarce, ser pokroić  w kosteczkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pory i jabłko, smażyć  5 minut doprawiając solą i pieprzem, zestawić  z ognia, dodać  ser i tymianek, wymieszać farsz. Z mąki, jajka i wody z  odrobiną soli zagnieść ciasto na pierogi. Rozwałkować ciasto na placek  grubości 2 - 3 mm, wykrawać szklanką  krążki, na każdym układać po troszku farszu, zlepiać  brzegi pierogów dokładnie. Zagotować 4 litry lekko osolonej wody, wrzucić  pierogi i gotować  2 minuty od wypłynięcia.Podawać polane stopionym masłem

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: