Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

Na ciasto:
  • po pół szklanki mąki pszennej, razowej żytniej i orkiszowej
  • sól

Na farsz:

Jako dodatek:
  • gorący sos pomidorowy z 3 pomidorów
  • 2 ząbków czosnku
  • łyżki masła i świeżych listków bazylii

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na ciasto:
  • po pół szklanki mąki pszennej, razowej żytniej i orkiszowej
  • sól

Na farsz:

Jako dodatek:
  • gorący sos pomidorowy z 3 pomidorów
  • 2 ząbków czosnku
  • łyżki masła i świeżych listków bazylii

Sposób przygotowania:

1.Z podanych składników zagnieść ciasto dodając po trochu gorącą wodę .Kiedy ciasto jest gładkie i elastyczne odstawić  pod przykryciem .
2.Wymieszać składniki farszu.
3.Rozwałkować ciasto, wykrawać szklanką krążki, na każdym układać po troszku farszu i bardzo starannie sklejać brzegi.
4.Gotować pierogi w osolonej wrzącej wodzie, odsączone wyłożyć na szeroki półmisek pojedynczą warstwą.
5.Na maśle poddusić obrane ze skórki pomidory, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i dusić do momentu, kiedy sos stanie się gęsty, doprawić  solą, pieprzem i listkami bazylii.
6.Polać sosem pierogi.

Najnowsze komentarze