Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Na ciasto:
  • 1¾ szklanki razowej mąki
  • ¼ szklanki mąki pszennej
  • jajko
  • szczypta soli

Na farsz:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na ciasto:
  • 1¾ szklanki razowej mąki
  • ¼ szklanki mąki pszennej
  • jajko
  • szczypta soli

Na farsz:

Sposób przygotowania:

1.Zagnieść  ciasto z podanych składników z dodatkiem odrobiny wody.
2.Ugotować  kaszę na farsz w 3 szklankach wody, pod koniec ,kiedy wchłonie całą wodę  można owinąć ściereczką  i kocem i odstawić na godzinę ,aby się w ten sposób dogotowała.
3.Pokruszyć widelcem ser, pokrojony w cienki makaronik por poddusić na maśle.
4.Wymieszać kaszę z serem i porem, doprawić  solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
5.Wałkować ciasto na cienki placek, wykrawać szklanką krążki, na każdy nakładać po trochu farszu i dokładnie zlepiać brzegi.
6.Gotować pierogi w dużej ilości lekko osolonej wody. Kiedy wypłyną  gotować  minutę  i wyjmować  łyżką  durszlakową. Podawać pokraszone świeżym masłem.

Najnowsze komentarze