Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Pierogi pieczone ze szpinakiem i fetą

Dodany , autor agula123

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 100 PLN

Ciasto:
  • 500 g mąki
  • 30 g drożdży
  • 1 szklankę ciepłego mleka
  • 1 łyżka cukru
  • 3 jajka
  • 3 łyżki oleju

Farsz:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Ciasto:
  • 500 g mąki
  • 30 g drożdży
  • 1 szklankę ciepłego mleka
  • 1 łyżka cukru
  • 3 jajka
  • 3 łyżki oleju

Farsz:

Sposób przygotowania:

Mąkę przesiać do miski. Drożdże utrzeć z cukrem, 3 łyżkami mleka i odrobiną mąki, pozostawić do wyrośnięcia. Do mąki dodać wyrośnięte drożdże, jajka, szczyptę soli, pozostałe mleko i olej. Pozostawić do wyrośnięcia. Rozwałkować i wycinać szklanką krążki. Nakładać porcje farszu i zlepiać pierogi. Posmarować jajkiem. Piec 10 minut w 200°C

Farsz:
Szpinak rozmrozić i podsmażyć na maśle, ostudzić. Dodać fetę, czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawić solą i pieprzem.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze