Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słodko

  • < 30 PLN



Na ciasto:

  • 50 dag mąki,
  • 1 jajko,
  • sól,
  • 1 szklanka wody.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player



Na ciasto:

  • 50 dag mąki,
  • 1 jajko,
  • sól,
  • 1 szklanka wody.

Sposób przygotowania:

Zagnieść ciasto z mąki, jajka i ciepłej wody. Odstawić na kwadrans. Do twarogu dodać łyżkę cukru i łyżeczkę cukru waniliowego, rozgnieść dokładnie widelcem. Wydrylować wiśnie i dodać do twarogu. Delikatnie wymieszać.

Rozwałkować ciasto na stole posypanym mąką. Wykrawać krążki szklanką lub dużym kieliszkiem do wina. Na każdy nakładać biało czerwony farsz i dokładnie zlepiać brzegi. Zagotować posoloną wodę i wrzucać ostrożnie pierogi uważając, by nie było ich naraz za dużo, bo się pozlepiają. W 3 minuty po wypłynięciu na powierzchnię wyjmować cedzakiem i rozkładać na talerze. Polać śmietanką i posypać cynamonem wg. gustu.

Najnowsze komentarze